WordPress is een open source platform dat een solide oplossing biedt voor het maken van websites. Het platform is gebruikersvriendelijk, gemakkelijk te gebruiken en biedt verschillende functionaliteiten die het een ideale keuze maken voor het maken van websites voor verschillende doeleinden.

Eén van de belangrijkste voordelen van WordPress is de beschikbaarheid van thema’s en plugins, hierdoor kun je gemakkelijk je website aanpassen. Maar soms volstaan premium (betaalde) WordPress thema’s echter niet voor je bedrijf en heb je iets unieks nodig dat jouw merk of dienst vertegenwoordigt.

Een WordPress thema is namelijk veel meer dan een visuele schil. In dergelijke gevallen is een op maat gemaakte WordPress website de beste optie. In dit artikel lees je de belangrijkste redenen waarom je zou moeten kiezen voor een WordPress website op maat.

Uniek ontwerp

Wanneer je een premium WordPress thema kiest, zal je website niet uniek zijn en het ontwerp zal beperkt zijn tot een thema dat is gebouwd om een breed publiek aan te spreken. Een premium WP thema is dus never-nooit-niet specifiek ontworpen voor jouw bedrijf. Alleen met een WordPress website op maat krijg je een uniek ontwerp dat jouw merk en missie weerspiegelt.

Unieke layouts, subtiele animaties, huisstijl kleuren en lettertypes zijn slechts enkele van de ontwerp elementen die gemakkelijker on-brand kunnen worden toegepast met een WordPress website op maat. Een professionele web designer kan een maatwerk WordPress website maken die perfect aansluit bij de doelstellingen van jouw bedrijf én onderscheidend is van je concurrentie.

Een WordPress website op maat geeft een professioneel beeld van jouw bedrijf, wat uiteraard wenselijk is als ondernemer. Ben je een beginnende ondernemer? Dan is een professionele eerste indruk cruciaal om voet aan de grond te krijgen bij jouw doelgroep!

Optimalisatie voor zoekmachines

Zoekmachines, zoals Google, rangschikken websites op basis van verschillende criteria, zoals: de content, het ontwerp, de gebruikerservaring en de laadsnelheid van de website. Met een WordPress website op maat kun je jouw website optimaliseren voor zoekmachines.

Een WordPress developer kan bijvoorbeeld door de juiste SEO technieken toe te passen, de snelheid van jouw website te optimaliseren, specifieke keywords in de inhoud te gebruiken en metatags, titels en beschrijvingen te implementeren. Hierdoor krijgt jouw website een goede boost in de resultaatpagina’s van zoekmachines.

Maatwerk WordPress websites worden ook geoptimaliseerd voor zoekmachines, om je te helpen jouw online zichtbaarheid in de zoekresultaten te vergroten, betrokkenheid te stimuleren, meer leads te genereren en deze om te zetten in conversies. Een goed geoptimaliseerde WordPress website op maat heeft meer kans om hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines dan een premium WordPress thema.

Verbeterde website prestaties

Bij het maken van een goed presterende website is snelheid een cruciale factor. Een website die er te lang over doet om te laden kan de gebruikerservaring zeer negatief beïnvloeden, wat leidt tot een hogere bounce rate (weigeringspercentage) en lagere conversie.

Laadtijd en bounce rate correlatie

Lange laadtijden van een website hebben een negatieve invloed op de positie in de SERP’s, de resultaatpagina’s van zoekmachines. Maar lange laadtijden zijn ook zeer onwenselijk uit het oogpunt van gebruiksvriendelijkheid. Snelheid heeft namelijk een directe impact op de gebruikerservaring, daarom behoren trage websites tot de top 3 ergernissen van website bezoekers.

Uit onderzoek van Google is gebleken dat 53% van de mobiele gebruikers een website verlaat als het laden langer duurt dan 3 seconden. En zelfs 47% van de consumenten verwacht dat webpagina’s binnen 2 seconden worden geladen.

Met een op maat gemaakte WordPress site kan jouw ontwikkelaar de prestaties van jouw website optimaliseren, zodat deze snel laadt en de pagina’s interactief zijn. Hierdoor is de kans groter dat bezoekers op jouw website blijven en er interactie mee hebben, wat leidt tot meer betrokkenheid en conversies.

In een eerder geschreven artikel heb ik een aantal online website tools genoemd waarmee je de laadsnelheid van je website kunt meten.

Meer controle en flexibiliteit

Een premium WordPress thema kan het ontwerp en de functionaliteit van jouw website beperken, waardoor jij weinig controle hebt over het uiterlijk en de mogelijkheden van je website. Met een WordPress website op maat heb jij de volledige controle over hoe jouw website eruit gaat zien en functioneert.

Een goede WordPress developer kan templates en functionaliteiten creëren die specifiek zijn voor jouw zakelijke behoeften. Hierdoor kan jij gemakkelijk (content) wijzigingen aanbrengen aan jouw website wanneer dat nodig is, zonder enige beperking.

Omdat een op maat gemaakt thema vanaf scratch wordt opgebouwd, kunnen de nieuwste codes en technieken worden toegepast. Geen verouderde codes, geen overtollige JS/CSS frameworks, geen conflicten met JS libraries (o.a. met plugins en jQuery versies), etc.

Heb je een maatwerk WordPress project in gedachten? Een goede beveiliging, snelle laadtijd, flexibele bedrijfsintegratie, unieke vormgeving en beter gebruiksgemak zijn de meest voor de hand liggende onderscheidende factoren om te kiezen voor een op maat gemaakt WP thema. website-laten-maken-eindhoven.com bouwt zoekmachine vriendelijke en responsive WordPress websites met aandacht voor detail. WordPress Development

Eén van de beste dingen van WordPress is de schaalbaarheid. Als jouw bedrijf groeit, moet je misschien nieuwe functies of functionaliteiten aan jouw website toevoegen. Met een WordPress website op maat kan jouw developer gemakkelijk nieuwe functionaliteiten toevoegen en jouw website aanpassen aan jouw (nieuwe) online behoeften.

Als jij bijvoorbeeld een nieuwe betalingsgateway of een e-commerce sectie wilt toevoegen, kan jouw developer deze functionaliteiten creëren en integreren in je website. Je hoeft je geen zorgen te maken dat jouw website te groot wordt, want een op maat gemaakte WordPress website kan gemakkelijk worden aangepast aan jouw zakelijke behoeften.

Betere beveiliging

WordPress websites zijn vaak doelwit van hackers, wat kan leiden tot datalekken, website crashes en zelfs verlies van omzet. Een WordPress website op maat zal veiliger zijn dan een premium WordPress thema omdat de beste beveiligingspraktijken zijn geïmplementeerd. Denk hierbij aan o.a. het gebruik van gecodeerde protocollen, het voorkomen van SQL-injecties, het installeren van een security plugin en het inschakelen van firewalls.

Een volledig veilige website bestaat niet, het gaat er echter om het de hacker zo lastig mogelijk te maken – ze zijn tenslotte op zoek naar eenvoudig te kraken WordPress websites. Met een WordPress website op maat kun je er zeker van zijn dat jouw website goed beveiligd is tegen bedreigingen, waardoor jouw gegevens én die van je (eventuele) klanten worden beschermd.

Minder onderhoud

Met een premium WordPress thema kan het zijn dat je voor updates en onderhoud afhankelijk bent van de developers van het thema. Een WordPress website op maat daarentegen vergt minder onderhoud als het puur en alleen om het thema gaat.

Met een WordPress website op maat heb je minder plugins nodig omdat je een aantal functionaliteiten ook in de templates kunt inbouwen. Daardoor zijn de kosten voor periodieke onderhoud lager omdat plugin updates veel minder van invloed zijn. En bij een website die is geoptimaliseerd voor performance en veiligheid, zal de noodzaak voor frequente updates en onderhoud afnemen. Echter ..

De WordPress core en de gebruikte plugins moeten uiteraard wel zo snel mogelijk worden geüpdatet, zeker als het gaat om beveiligingslekken. Maar met minder onderhoudseisen kun jij je nu richten op jouw kernactiviteiten, in de wetenschap dat jouw op maat gemaakte website optimaal blijft draaien.

Je doelgroep bereiken

Een ervaren ontwerper zal de tijd nemen om te begrijpen waar je bedrijf voor staat en een WordPress website op maat ontwerpen die het unieke verhaal van jouw bedrijf of merk verteld. En omdat iedere doelgroep een ander doel heeft, kom je niet meer weg met een standaard WordPress thema.

Met een op maat gemaakt ontwerp kun je een WP website maken die uniek is voor je merk én gebaseerd is op je aanbod, doelstellingen en doelgroep. Hierdoor kan jouw website een betere gepersonaliseerde ervaring bieden aan je bezoekers.

Vind je dat jij consumenten aantrekt die niet bij je aanbod passen? Misschien ontbreekt het je aan websiteverkeer en je paginaweergaves kloppen niet? Als je het verkeerde publiek aantrekt en/of je website heeft een laag aantal paginaweergaves, liggen de antwoorden in je SEO en digitale strategie.

Responsive web design

Heb je ooit geprobeerd een website te openen op je telefoon en werd je geconfronteerd met een enorme muur van tekst en navigatieknoppen die zo klein zijn dat je hele duim de meeste ervan bedekt? Ik denk dat het veilig is om aan te nemen dat jij niet lang op de site bent gebleven?

Responsive Web Design maakt het mogelijk om een website in één enkele versie te optimaliseren voor meerdere schermresoluties. De website past zich aan de grootte van het scherm aan zonder in te boeten aan functionaliteit of content. Dit houdt tevens in dat onderhoud en (tekst)aanpassingen vanaf één centraal punt beheerd kunnen worden. Bij een WordPress website op maat zijn ook de break-points afgestemd op de layout van je WordPress website.

Responsive website op meerdere schermresoluties

Een responsive website zal een prettige gebruikservaring (UX) bieden op mobiele apparaten. Uit een studie blijkt zelfs dat 88% van de sitebezoekers minder snel terugkeert naar een site met een slechte UX. Vanaf 2023 zijn er 6.84 miljard smartphonegebruikers. Dat is vier keer zoveel als in 2016, en het aantal neemt snel toe.

Alles is (makkelijk) aan te passen

Door een WordPress website op maat te laten maken wordt ook de backend (dashboard gedeelte) aangepast en geoptimaliseerd. Door bijvoorbeeld meerdere tijdlijnen (Custom Post Types) aan te maken kun jij makkelijker jouw content opsplitsen in bijv. je diensten, projecten, medewerkers, vacatures, etc.

Maar gonzodesign maakt ook gebruik van een theme option framework om o.a. jouw adresgegevens en sociale media kanalen in te voeren. Dit framework biedt ook de mogelijkheid om afbeeldingen te kunnen uploaden (o.a. een header afbeelding van de 404 pagina), Google Maps, Google GA4 of Matomo code toe te voegen, etc.

Andere opties zijn bijvoorbeeld extra widget area’s aanmaken of het gebruik maken van de Advanced Custom Fields plugin om diverse content te plaatsen in je maatwerk WordPress website. Hierdoor wordt je op maat gemaakte WordPress website een Full Site Editing (FSE) thema, zodat je jouw content altijd makkelijk kunt aanpassen. De website is dus veel makkelijker te beheren en dit scheelt tijd en kosten.

Conclusie

Een WordPress website op maat gemaakt biedt verschillende voordelen, waaronder een uniek ontwerp, betere zoekmachine optimalisatie, betere site prestaties, meer controle en flexibiliteit, schaalbaarheid, betere beveiliging en lagere onderhoudskosten.

Jouw website moet je missie en visie als onderneming communiceren met je lezers, potentiële klanten, etc. Investeer in jouw missie door te investeren in een WordPress website op maat. Hierdoor zal je investering ook een lange tijd meegaan en kan je website met jouw bedrijf meegroeien.

Als je van plan bent een website voor jouw bedrijf te maken of jouw bestaande website wilt verbeteren, overweeg dan om te kiezen voor een WordPress website op maat gemaakt. Het is een slimme investering die leidt tot hogere conversies, meer naamsbekendheid en daardoor een significante bedrijfsgroei.

Wil je meer weten over maatwerk WordPress thema ontwikkeling, neem dan contact met mij op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.