Het einde van het jaar nadert en het is belangrijk om terug te kijken naar trends die dit jaar naar voren zijn gekomen om ervoor te zorgen dat jouw organisatie het nieuwe jaar in 2024 optimaal kan beginnen. Het begrijpen van hoe consumenten informatie vinden op het internet kan je vereniging helpen om de zoekmachineoptimalisatiestrategie (SEO) af te stemmen om meer bekendheid te krijgen voor de website van jouw organisatie, evenementenpagina’s, educatieve producten en meer. Hieronder volgen drie SEO-trends van 2023 die het contentmarketingteam van jouw organisatie kunnen helpen om zich voor te bereiden op het komende jaar.

De relatie tussen consumenten en zoekmachines evolueert

In een wereld die steeds efficiënter wordt op technologisch gebied, willen consumenten informatie zelfstandig kunnen vinden en onderzoeken. Consumenten kunnen ontmoedigd raken als ze door talloze webpagina’s moeten klikken om de informatie te vinden waar ze naar op zoek zijn, en een zoekopdracht komt meestal pas als alle zelfstandige opties zijn uitgeput.

Om de juiste informatie aan gebruikers te leveren, analyseren zoekmachines twee factoren:

  1. Relevantie tussen de zoekopdracht en de inhoud op een pagina. Zoekmachines beoordelen dit aan de hand van verschillende factoren zoals onderwerp of zoekwoorden op de pagina.
  2. Autoriteit, die wordt gemeten aan de hand van de populariteit van een website op internet. Zoekmachines gaan ervan uit dat hoe populairder een pagina of bron is, des te waardevoller de inhoud is voor lezers.

Voor zeer nicheverenigingen kan het echter moeilijk zijn om organisch SEO-autoriteit op te bouwen. In dat geval is het belangrijk om te onthouden dat het creëren en publiceren van sterke content – of het nu op je website, socialemediakanalen of in je e-mailmarketing is – de sleutel is tot sterke SEO-engagement. Hoe boeiender de inhoud is, hoe meer bekendheid het zal krijgen.

SEO heeft een gouden standaard – en deze wordt overal toegepast

Sinds 2022 heeft Google bevestigd dat de metric E-A-T de gouden standaard is voor SEO. E-A-T staat voor expertise, autoriteit en betrouwbaarheid. Aangezien verenigingen van nature gemotiveerd zijn om deze drie kwaliteiten te demonstreren, vinden wij dit een geweldige aansluiting bij de missie van jouw organisatie. Google heeft bevestigd dat E-A-T wordt toegepast op elke zoekopdracht en elk resultaat om ervoor te zorgen dat de inhoud nuttig en toepasbaar is voor de zoeker. Het is ook belangrijk om te benadrukken dat Google inhoud degradeert die lijkt op kunstmatige intelligentie (AI), omdat AI vaak wordt gezien als een tegenhanger van de E-A-T-metric.

Er zijn talloze manieren om SEO te verbeteren

Aangezien SEO voornamelijk gebaseerd is op woorden (afbeeldingen, kleuren of visuele elementen bepalen niet het succes van SEO), is het van cruciaal belang dat jouw vereniging in lijn blijft met de beste toegankelijkheidspraktijken om ervoor te zorgen dat het voor iedereen toegankelijk is. Een manier om dit te doen is door gebruik te maken van een Toegankelijkheidschecker voor jouw website. Deze tool helpt je bij het identificeren van een checklist van verbeteringen die je kunt aanbrengen aan je site om ervoor te zorgen dat deze zowel toegankelijk is als voldoet aan de beste SEO-praktijken.

Wat betreft de inhoud, zorg ervoor dat het contentmarketingteam een goed begrip heeft van wie jouw zoekers zijn en waar ze naar op zoek zijn. Dit SEO-principe is beproefd en waar omdat het de essentie van SEO raakt: het beter matchen van een zoeker met de inhoud waar hij naar op zoek is.

Laura Ludka werkt bij Corporate Marketing bij Smithbucklin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.