Een website laten maken is een spannende nieuwe stap voor je bedrijf. Maar het gaat veel verder dan alleen het kiezen van kleuren en het plaatsen van teksten. Het draait allemaal om het creëren van een digitale etalage die jouw merk vertegenwoordigt, klanten aantrekt en de boodschap van je bedrijf overbrengt. Hier zijn een aantal belangrijke punten waarmee je rekening moet houden bij het laten maken van je website.

Branding

Branding is essentieel voor het succes van je website. Het gaat erom je merkidentiteit te definiëren en ervoor te zorgen dat dit consistent wordt weergegeven op je website. Denk aan het gebruik van je logo, kleurenschema en lettertype. Dit helpt klanten om je merk te herkennen en zich ermee te identificeren.

UI design

UI design, ofwel User Interface design, heeft betrekking op het visuele aspect van je website. Het gaat om het creëren van een aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp dat klanten aanspreekt en hen helpt om gemakkelijk door je website te navigeren. Een goed UI design zorgt voor een positieve gebruikerservaring.

UX design

UX design, ofwel User Experience design, richt zich op het optimaliseren van de interactie tussen gebruikers en je website. Het gaat erom te begrijpen hoe gebruikers je website zullen gebruiken en hoe je hun ervaring kunt verbeteren. Dit omvat het ontwerpen van een intuïtieve navigatie, het verminderen van laadtijden en het zorgen voor duidelijke call-to-actions.

Site mapping

Site mapping is het proces van het organiseren van de structuur van je website. Het omvat het maken van een overzicht van alle pagina’s en het bepalen van de hiërarchie en de onderlinge relaties. Een goede site mapping zorgt voor een logische en intuïtieve navigatie voor gebruikers.

Customer journey

De customer journey is de reis die een klant aflegt op je website, van het moment dat ze voor het eerst op je site komen tot het moment dat ze een aankoop doen of contact met je opnemen. Het is belangrijk om de customer journey in gedachten te houden bij het ontwerpen van je website, zodat je de juiste informatie op het juiste moment kunt leveren en de conversie kunt optimaliseren.

SEO

SEO, ofwel Search Engine Optimization, is het proces van het optimaliseren van je website om beter te scoren in zoekmachines zoals Google. Het omvat het gebruik van relevante zoekwoorden, het optimaliseren van de technische aspecten van je website en het creëren van hoogwaardige content. Een goede SEO-strategie is essentieel om organisch verkeer naar je website te genereren.

CMS-opties

Bij het kiezen van een platform voor je website zijn er verschillende opties om te overwegen. Hier zijn twee veelvoorkomende CMS-opties:

WordPress

WordPress is een flexibel en gebruiksvriendelijk CMS. Het biedt een breed scala aan thema’s en plugins waarmee je je website kunt aanpassen aan je behoeften. Het is een populaire keuze voor zowel kleine als grote bedrijven. Houd er rekening mee dat je bij WordPress wel te maken krijgt met HTML-codes, dus als je hier niet bekend mee bent, is het misschien beter om voor een andere optie te kiezen.

HubSpot

HubSpot is een alles-in-één oplossing voor marketing en websitebeheer. Het biedt geïntegreerde marketingtools, responsieve designs en uitgebreide analysemogelijkheden. Het is een goede keuze voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen versterken. HubSpot is gebruiksvriendelijk en vereist geen codering.

Kosten

De kosten voor het laten maken van een website kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het gekozen platform, de complexiteit van het ontwerp en de gewenste functionaliteiten. Over het algemeen kun je rekening houden met de volgende kosten:

  • Website zelf maken: tussen de € 50,- en € 250,-
  • Website laten maken o.b.v. standaard template: tussen de € 250,- en € 3.000,-
  • Website laten maken door een professioneel internetbureau: tussen de € 5.000,- en € 40.000,-

De prijzen kunnen sterk variëren, dus het is belangrijk om te kijken naar de tarieven en klantcases van verschillende websitebouwers en te bepalen welke optie het beste bij jouw budget en wensen past.

Het kiezen van een websitebouwer

Bij het kiezen van een websitebouwer is het belangrijk om verder te kijken dan alleen designvaardigheden. Zoek naar een partner die niet alleen expertise heeft in webdesign, maar ook begrijpt hoe een B2B-omgeving werkt. Bekijk eerdere projecten, vraag om referenties en ontdek hoe goed de websitebouwer kan samenwerken om jouw visie tot leven te brengen.

Behoud je resultaten

Bij het maken van een nieuwe website is het belangrijk om rekening te houden met SEO-gerelateerde aspecten. Je wilt niet je positie in zoekmachines verliezen en daarmee je website traffic instorten. Werk samen met een websitebouwer die ook expertise heeft in SEO en ervoor kan zorgen dat je resultaten behouden blijven na de lancering van je nieuwe website.

Kortom, het laten maken van een website is een belangrijke stap voor je bedrijf. Het draait allemaal om het creëren van een professionele online aanwezigheid die klanten aantrekt en je merkwaarde versterkt. Kies het juiste platform, werk samen met de juiste websitebouwer en zorg ervoor dat je website voldoet aan de vereisten op het gebied van branding, design, navigatie en SEO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.