Linkbuilding is een belangrijke strategie om de autoriteit van je website te vergroten en je ranglijst in zoekmachines te verbeteren. Het is echter essentieel om je te richten op kwaliteit in plaats van kwantiteit. Daarom moet je effectieve linkbuildingtechnieken gebruiken om de juiste linkbuildingkansen te vinden en resultaten te behalen. In dit artikel delen we acht van onze favoriete linkbuildingstrategieën voor 2023.

1. Outreach

Outreach is een methode waarbij je relevante websites benadert en hen vraagt om naar jouw site te linken. De meeste linkbuildingstrategieën omvatten op de een of andere manier outreach.

Zorg ervoor dat je een goede reden geeft om naar jouw content te linken in je pitch. Vraag jezelf af:

  • Wat maakt jouw content uniek?
  • Is het origineel? Diepgaand? Een up-to-date bron?

Wees specifiek in je pitch, want als je mensen geen goede reden geeft om naar jou te linken, zullen je outreachcampagnes mogelijk niet succesvol zijn.

Weet je niet naar wie je moet uitreiken? Gebruik de Link Building Tool van Semrush om potentiële prospects te vinden en je linkbuildingcampagne te beheren. Volg de stappen in de tool om relevante websites te vinden en maak gebruik van de outreachmogelijkheden.

Broken link building houdt in dat je kapotte externe links op andere websites vindt en een alternatieve link aanbiedt vanaf jouw eigen site. Dit werkt omdat dode links bijdragen aan een slechte gebruikerservaring. Start met het vinden van gebroken pagina’s op de websites van je concurrenten met behulp van de Backlink Analytics tool van Semrush. Analyseer de gebroken pagina’s om te bepalen welke onderwerpen de content voorheen behandelde. Als jouw site vergelijkbare content heeft, kun je een nieuwe pagina maken (zolang het onderwerp relevant is voor jouw website) en contact opnemen met websites die linken naar de gebroken pagina’s en jouw vervangende link voorstellen.

3. Onvermelde Merkvermeldingen

Onvermelde merkvermeldingen zijn wanneer websites je merknaam vermelden zonder naar jouw website te linken. Deze vermeldingen zijn waardevol, omdat websites die je bij naam noemen al bekend zijn met jouw merk en mogelijk bereid zijn om een link toe te voegen. Gebruik de News Alerts-app van Semrush om onvermelde merkvermeldingen te vinden. Stel de app in en ontvang meldingen wanneer je merknaam wordt genoemd zonder een link naar jouw website. Analyseer de resultaten en benader websites die een goede match lijken te zijn om te vragen of ze een link naar jouw site willen toevoegen.

Analyseer de backlinks van je concurrenten om te bepalen welke soorten content de meeste backlinks aantrekken in jouw branche. Gebruik de Backlink Analytics-tool van Semrush om de backlinkprofielen van je concurrenten te bekijken. Bekijk de pagina’s van je concurrenten die de meeste verwijzende domeinen hebben en bepaal welke soorten content de meeste backlinks genereren. Gebruik deze informatie om vergelijkbare soorten content voor jouw website te maken en hopelijk backlinks te verdienen.

5. HARO

HARO (Help a Reporter Out) is een platform dat journalisten verbindt met experts uit verschillende branches. Journalisten hebben vaak de mening van een expert nodig voor hun artikelen en als ze jou citeren, is er een goede kans dat ze naar jouw website linken. Meld je aan bij HARO en ontvang e-mails met vragen van journalisten. Reageer op relevante vragen en voeg waarde toe door de vragen uitgebreid te beantwoorden. Vergeet niet om je contactgegevens en een link naar jouw website toe te voegen, zodat journalisten contact met je kunnen opnemen en weten welke link ze moeten gebruiken als ze naar jou willen linken.

6. Digitale PR

Digitale PR is een strategie om de online naamsbekendheid van je merk te vergroten via digitale kanalen. Het omvat het delen van persberichten over je bedrijf met journalisten, het opbouwen van relaties met bloggers of online journalisten en het deelnemen aan influencermarketing. Digitale PR en linkbuilding gaan hand in hand. Schrijf persberichten over gebeurtenissen in je bedrijf en benader journalisten van relevante media-publicaties. Als journalisten besluiten om je verhaal te publiceren, zullen ze meestal naar jouw site linken wanneer ze je merk vermelden.

7. Linkwaardige Assets

Een linkwaardige asset is een type content dat natuurlijk backlinks aantrekt. Voorbeelden hiervan zijn infographics, origineel onderzoek en datastudies, rekenmachines, gratis tools, diepgaande gidsen en tutorials. Maak aantrekkelijke content die natuurlijk backlinks aantrekt. Analyseer de backlinkprofielen van je concurrenten om te zien welke soorten assets de meeste backlinks genereren en gebruik deze informatie als inspiratie om je eigen unieke linkwaardige assets te creëren.

8. Gastbloggen

Gastbloggen is het proces waarbij je een blogpost schrijft en publiceert voor een andere website, wat meestal resulteert in een backlink naar jouw site. Het is nog steeds een populaire linkbuildingstrategie, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te doen. Werk samen met relevante merken in jouw niche om nuttige en waardevolle content te creëren. Je krijgt nog steeds geloofwaardigheid en merkbekendheid, maar je overtreedt niet de richtlijnen van Google voor linkspam.

Dit zijn acht effectieve linkbuildingstrategieën die je kunt gebruiken om hoogwaardige backlinks naar je site te krijgen. Experimenteer met verschillende strategieën en analyseer de resultaten om te zien welke het beste werken voor jouw website en branche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.