Als je op zoek bent naar strategieën om je backlinkprofiel te verbeteren, dan zijn hier acht SEO link building strategieën die je kunt implementeren om je backlinkstrategie te versterken. Of je nu een beginner bent of al gevorderd, er is voor elk wat wils.

Ervaringsniveau: Beginner
Is Outreach Nodig?: Ja

Link reclamation speelt een belangrijke rol bij het opbouwen van je backlinkprofiel en het verbeteren van de zichtbaarheid van je website in de zoekresultaten van zoekmachines (SERP’s). Gebroken of verwijderde links kunnen gebruikers leiden naar 404-foutpagina’s, wat een negatieve invloed kan hebben op de gebruikerservaring en de autoriteit van je website. Dit zijn twee belangrijke factoren waar zoekmachines zoals Google rekening mee houden bij het rangschikken van de inhoud van je website in de SERP’s.

Om een verloren link op een andere website terug te krijgen, moet je contact opnemen met de eigenaar van de website om de link opnieuw te laten plaatsen. Zorg ervoor dat je bij deze outreach een link opneemt naar de webpagina waar de gebroken of verwijderde link naartoe moet leiden. Dit vergroot de kans dat de eigenaar van de website het probleem zal oplossen.

Ervaringsniveau: Beginner
Is Outreach Nodig?: Ja

Met behulp van SEO-tools zoals Moz, SEMrush of Ahrefs kun je een concurrentieanalyse van backlinks uitvoeren die je vertelt welke websites linken naar de websites van je concurrenten. Deze analyse van het linkgat biedt de mogelijkheid om de backlinks van concurrenten om te keren door de zwakke punten van hun content, link building tactieken, trending onderwerpen in de branche, ranking zoekwoorden en meer te volgen.

Nadat je een grondige analyse hebt uitgevoerd, let dan goed op wat je concurrenten doen met hun SEO content marketing inspanningen, zodat je hun succes kunt repliceren en er verder op kunt voortbouwen. Dit wordt de “skyscraper technique” genoemd en het kan een effectieve manier zijn om nieuwe backlinks te krijgen.

Infographics

Ervaringsniveau: Beginner
Is Outreach Nodig?: Nee

Infographic content biedt gemakkelijk te begrijpen informatie voor online publiek en helpt bij het optimaliseren van afbeeldingen in zoekopdrachten voor je website. Bovendien kunnen infographics met trending onderwerpen het organische verkeer naar je webpagina’s vergroten en je hoogwaardige backlinks opleveren.

Bij het maken van infographics met als doel het verdienen van backlinks, overweeg om een webpagina of blogpost rond je infographic content te bouwen waar andere websites naar kunnen linken. Je kunt ook overwegen om je infographic te publiceren met een deelbare code die andere websites kunnen insluiten.

Ervaringsniveau: Gemiddeld
Is Outreach Nodig?: Nee

Passieve link building is een organische SEO-strategie die tot doel heeft om backlinks op natuurlijke wijze te verkrijgen door middel van content marketing en zoekmachineoptimalisatie tactieken. Door autoritatieve content te ontwikkelen, kun je de positie van je website in de SERP’s verbeteren en de kans vergroten om nieuwe links te krijgen.

Bij het maken van website content met als doel het aantrekken van backlinks, moet je je richten op kwaliteit boven kwantiteit. Je moet streven naar het creëren van diepgaande content over tijdloze of trending onderwerpen die vragen beantwoorden, nuttige instructies geven en/of je expertise op het gebied van het onderwerp aantonen. Na verloop van tijd zul je zien dat backlinks binnenkomen zonder dat je daarvoor outreach hoeft te doen.

Resourcepagina’s

Ervaringsniveau: Gemiddeld
Is Outreach Nodig?: Ja

Resourcepagina link building is de praktijk van het opbouwen van backlinks via samengestelde bronnenlijsten. Deze webpagina’s zijn meestal ontworpen als uitgebreide gidsen met links naar andere websites die relevante onderwerpen behandelen waar een publiek behoefte aan heeft binnen het grotere onderwerp.

Als je content hebt gecreëerd op je website die waarde kan toevoegen aan een resourcepagina op een andere website, neem dan contact op met de eigenaar van de website om voor te stellen een link naar je content toe te voegen. (Sommige resourcepagina’s hebben zelfs een “Bron suggereren” link voor je pitches.) Zorg ervoor dat je zoekt naar resourcepagina’s in je branche niche en controleer de pagina’s op relevantie en autoriteit voordat je outreach gaat doen.

Gastbloggen

Ervaringsniveau: Gemiddeld
Is Outreach Nodig?: Ja

Het bijdragen van thought leadership content aan een andere website kan een geweldige manier zijn om nieuwe backlinks voor je website te verdienen. Door middel van gastbloggen werk je samen met relevante merken in je branche om waardevolle content te creëren, je autoriteit te vestigen en exposure te krijgen voor je merk.

Gratis diensten zoals HARO kunnen je in contact brengen met bloggers en journalisten die op zoek zijn naar deskundige bijdragers. Houd er rekening mee dat je linkspam-tactieken, zoals advertorials of overmatige linkuitwisselingen, moet vermijden bij het gebruik van een gastblogstrategie voor het opbouwen van backlinks.

Casestudies en Datagedreven Onderzoeken

Ervaringsniveau: Geavanceerd
Is Outreach Nodig?: Ja

Website content die is gebaseerd op gegevens en origineel onderzoek kan je helpen op te vallen in competitieve SERP’s en waardevolle backlinks te verkrijgen. Deze content wordt ook vaker gevonden en gelinkt door nieuwsbronnen met een hoge domeinautoriteit, wat je SEO kan helpen.

Content met interessante statistieken kan ervoor zorgen dat casestudies meer backlinks genereren en je website positioneren als een gezaghebbende bron. Eén ding om op te merken is echter dat casestudies en datagedreven onderzoeken meer inspanning vereisen om te maken en mogelijk gedeeld moeten worden op andere websites in de branche om aanvankelijke interesse te genereren voordat ze worden opgepikt door grotere nieuwsbronnen.

Newsjacking

Ervaringsniveau: Geavanceerd
Is Outreach Nodig?: Nee

Newsjacking is een digitale PR-tactiek die wordt gebruikt voor het opbouwen van backlinks, waarbij je live branche nieuws volgt en kansen spot om relevante content te creëren binnen 24 tot 72 uur. Met behulp van deze SEO link building strategie deel je nieuwswaardige content met expertcommentaar en exclusieve gegevens, waarmee je je merk presenteert als een thought leader op het gebied van actuele gebeurtenissen, trends in de branche en meer.

Omdat online publiek al op zoek is naar content over deze onderwerpen, kan newsjacking een effectieve manier zijn om meer websiteverkeer te genereren en nieuwe backlinks te verdienen. Als je echter verhalen jat die niet gerelateerd zijn aan je branche of expertise, kunnen zoekmachines de content als spam beschouwen, wat uiteindelijk je SERP-zichtbaarheid en backlinkinspanningen kan schaden.

Op zoek naar hulp bij linkbuilding? https://website-laten-maken-eindhoven.com biedt zoekmachineoptimalisatiediensten en SEO content schrijfdiensten. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.