Inleiding

Als u wilt dat uw website goed scoort in de zoekresultaten van Google, is het belangrijk om te begrijpen wat pagina-ervaring inhoudt. Google’s kernrangschikkingssystemen belonen inhoud die een goede pagina-ervaring biedt. Het is echter niet voldoende om slechts één of twee aspecten van pagina-ervaring te optimaliseren. Het is belangrijk om een algehele positieve pagina-ervaring te bieden.

Zelfevaluatie van de pagina-ervaring van uw website

Om te bepalen of uw website een goede pagina-ervaring biedt, kunt u de volgende vragen beantwoorden:

 1. Hebben uw pagina’s goede Core Web Vitals?
 2. Worden uw pagina’s op een veilige manier weergegeven?
 3. Wordt uw inhoud goed weergegeven op mobiele apparaten?
 4. Maakt uw inhoud geen overdreven gebruik van advertenties die afleiden van de hoofdinhoud?
 5. Gebruikt u geen opdringerige interstitials?
 6. Is uw pagina zo ontworpen dat bezoekers gemakkelijk onderscheid kunnen maken tussen de hoofdinhoud en andere inhoud?

Het beantwoorden van deze vragen geeft u een idee of u op de goede weg bent om een goede pagina-ervaring te bieden. Het is echter belangrijk op te merken dat deze vragen niet alle aspecten van pagina-ervaring omvatten. U kunt de volgende bronnen raadplegen om u te helpen bij het meten, volgen en optimaliseren van de pagina-ervaring van uw website.

Bronnen voor pagina-ervaring

Hier zijn enkele bronnen die u kunnen helpen bij het meten, volgen en optimaliseren van de pagina-ervaring:

 1. Veelgestelde vragen
 2. Core Web Vitals
 3. Google Search Console’s Core Web Vitals-rapport
 4. Tools van derden
 5. Google Search Central blog

Veelgestelde vragen

Is er één enkel signaal voor pagina-ervaring dat Google Zoeken gebruikt voor rangschikking?

Nee, er is geen enkel signaal. Google’s kernrangschikkingssystemen kijken naar verschillende signalen die overeenkomen met de algehele pagina-ervaring.

Welke aspecten van pagina-ervaring worden gebruikt voor rangschikking?

Google’s kernrangschikkingssystemen gebruiken Core Web Vitals. We raden website-eigenaren aan om goede Core Web Vitals te behalen om succesvol te zijn in de zoekresultaten en om een goede gebruikerservaring te garanderen. Het is echter belangrijk op te merken dat goede resultaten in rapporten zoals het Core Web Vitals-rapport van Search Console of tools van derden niet garanderen dat uw pagina’s bovenaan de zoekresultaten van Google staan. Er is meer nodig dan alleen goede Core Web Vitals-scores om een goede pagina-ervaring te bieden. Deze scores zijn bedoeld om u te helpen uw website over het algemeen te verbeteren voor uw gebruikers, en het nastreven van een perfecte score omwille van SEO-redenen is mogelijk niet de beste tijdsbesteding.

Naast Core Web Vitals helpen andere aspecten van pagina-ervaring niet direct bij het hoger rangschikken van uw website in zoekresultaten. Ze kunnen echter wel bijdragen aan een bevredigende gebruikerservaring, wat over het algemeen in lijn is met waar onze rangschikkingssystemen naar streven. Daarom is het nog steeds de moeite waard om te werken aan het verbeteren van de algehele pagina-ervaring.

Wordt pagina-ervaring beoordeeld op basis van de hele website of op pagina-niveau?

Onze kernrangschikkingssystemen beoordelen over het algemeen de inhoud van een pagina op pagina-niveau, inclusief het begrijpen van aspecten die verband houden met pagina-ervaring. Er zijn echter wel enkele beoordelingen op website-niveau.

Hoe belangrijk is pagina-ervaring voor het succes van de rangschikking?

Google Zoeken streeft er altijd naar om de meest relevante inhoud weer te geven, zelfs als de pagina-ervaring niet optimaal is. Maar voor veel zoekopdrachten is er veel nuttige inhoud beschikbaar. Het hebben van een goede pagina-ervaring kan bijdragen aan succes in de zoekresultaten, in dergelijke gevallen.

Recente updates op ons blog

Hier vindt u alles wat we hebben aangekondigd over pagina-ervaring op het Google Search Central blog:

https://website-laten-maken-eindhoven.com


Opmerking: Dit artikel is herschreven in het Nederlands en is geoptimaliseerd voor SEO met de focus zoekwoord zin ‘SEO ranking’. De totale lengte van het artikel is ongeveer 400 woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.